Challenger Mobile får genombrott i Mellanöstern

2010-05-05 12:00

Challenger Mobile får genombrott i Mellanöstern

Challenger Mobile har nått ett genombrott i Mellanöstern sedan man tecknat ett avtal med Majan Telecommunications LLC, ett företag baserat i Sultanatet Oman som erbjuder mobiltelefoni i Oman under namnet Renna Mobile.

Renna har sedan verksamheten startade i maj 2009 tecknat avtal med drygt 120 000 abonnenter och växer med cirka 10 000 nya abonnenter per månad. Rennas mål med Challenger Mobiles lösning är att utveckla och stärka sin kundbas, öka lojaliteten, få en ännu snabbare tillväxt i antal abonnenter, större lönsamhet och att kunna framstå som en innovativ mobiloperatör i Oman och därmed i hela Mellanöstern. Renna har som mål att kunna lansera tjänsten i Oman till sommaren 2010.

Avtalet med Renna ger intäkter till Challenger Mobile på flera sätt. Bolaget får betalt för att sätta upp systemet, en månatlig ersättning per abonnent som använder produkten samt intäkter för varje samtal som genomförs.

– Det här är ett genombrott för vår teknik och ger bolaget en stor intjäningspotential, säger Håkan Tezcanli, VD Challenger Mobile.

Shabbir A. Hadi, är Chief Technical Officer på Renna och kommenterar avtalet:

– As a pioneer of mobile telephony solutions, our partnership with Challenger Mobile will not only add value to our current service portfolio but will also revolutionize the Middle Eastern mobile experience by introducing VoIP solutions and enable users greater flexibility and improved services.

Läs mer om Renna Mobile på www.rennamobile.com.

Challenger Mobile genomför för närvarande en nyemission och planerar listning på AktieTorget med första handelsdag den 22 juni 2010.

För mer info kontakta: Håkan Tezcanli, 0736 790970

VD Challenger Mobile

———————————————————————————————————————

Challenger Mobile är en svensk pionjär inom mobil VoIP, mobilsamtal via internet. Bolaget erbjuder företag och organisationer världen över att bli teleoperatörer. Därigenom ges möjlighet till nya typer av intäkter med ökad lönsamhet, lägre kostnader för mobil kommunikation, stärkt varumärke och ökad kundlojalitet. En skräddarsydd allt-i-ett-lösning, som kan levereras inom några få veckor. För mer information besök www.challengermobile.com